Marinované hovězí kostky, opečené a podušené s kouskami ananasu. Recept z Tichomoří.
Ingredience:
600 g | hovězího zadního nebo roštěnce |
80 ml | vývaru |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | škrobu |
1 lžička | soli |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | malé konzervy ananasu |
špetka kmínu | |
bylinky na zdobení |
Postup:
1. Hovězí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme a okmínujeme
2. Šťávu z ananasu slijeme do větší mísy, smícháme se sójovou omáčkou, utřeným česnekem, vložíme nakrájené maso a necháme 2 hodiny odležet
3. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso opečeme, přilijeme trochu vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka
4. Hotové maso zasypeme škrobem, podlijeme vývarem, přidáme kousky ananasu, zlehka promícháme, společně vše ještě 5 minut povaříme a hotový pokrm podle chuti posypeme bylinkami.
Podáváme s rýží nebo pečivem.