REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí s ananasem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované hovězí kostky, opečené a podušené s kouskami ananasu. Recept z Tichomoří.


Ingredience:
600 g hovězího zadního nebo roštěnce
80 mlvývaru
3 lžíceoleje
2 lžícesójové omáčky
2 lžíceškrobu
1 lžičkasoli
3 ksstroužků česneku
1 ksmalé konzervy ananasu
špetka kmínu
bylinky na zdobení

Postup:

1. Hovězí maso očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme a okmínujeme
2. Šťávu z ananasu slijeme do větší mísy, smícháme se sójovou omáčkou, utřeným česnekem, vložíme nakrájené maso a necháme 2 hodiny odležet
3. Na rozpáleném oleji ze všech stran maso opečeme, přilijeme trochu vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka
4. Hotové maso zasypeme škrobem, podlijeme vývarem, přidáme kousky ananasu, zlehka promícháme, společně vše ještě 5 minut povaříme a hotový pokrm podle chuti posypeme bylinkami.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy