REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kadeřávek zapečený s pistáciemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený, podušený kadeřávek, zapečený s pistáciemi, tvarohem a mozzarellou.


Ingredience:
1 kglistů kadeřávku
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené feferonky
125 gmozzarelly
125 gpistácií
100 gtvarohu
500 mlzeleninového vývaru
4 lžícemásla
3 lžíceolivového oleje
mletý černý pepř
muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Listy očištěného kadeřávku otrháme, omyjeme a povaříme v mírně osolené vodě, pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, vymačkáme a nahrubo pokrájíme 2. Cibuli oloupeme, usekáme nadrobno, orestujeme ji na rozpáleném másle
3. K orestované cibuli přidáme prolisovaný česnek, nakrájený kadeřávek a přilijeme vývar (například z masoxové kostky)
4. Přiklopenou zeleninu dusíme cca 10 min 5. Podušený kadeřávek vytáhneme pomocí sítka, necháme okapat a pak vmícháme do tvarohu smíchaného s nasekanými pistáciemi
6. Omytou feferonku zbavenou jadřince nakrájíme nadrobno a vmícháme k zelenině
7. Osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem
8. Směsí naplníme máslem vymazanou zapékací formu, posypeme nastrouhanou mozzarellou, pokapeme olivovým olejem a zapékáme asi 30 min v troubě vyhřáté na 200 °C.

Poznámka:

Více viz. článek z naší Encyklopedie zeleniny: Kadeřávek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy