Lahodná zmrzlina ukrytá v křupavé krustě, sladce karamelový ananas a nadýchaná dezertní omáčka sabayon. Co víc si v dezertu přát?
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
1 balení | Jogurtovou zmrzlinu Hollandia brownie |
80 g | ananasu |
30 g | cornflakes |
20 g | třtinového cukru |
25 ml | šumivého vína |
1 kávová lžička | medu |
1 ks | žloutek |
šťáva a kůra z citrusů dle chuti |
Postup:
- Ze zmrzliny si vytvarujeme kouli o průměru asi 7 centimetrů, kterou obalíme v nasucho pražených, vychladlých a lehce rozdrcených cornflakes a poté necháme opět zmrznout.
- Z ananasu si ukrojíme kolečko silné zhruba 1,5 centimetru, střed vykrojíme. Takto připravený ananas obalíme v třtinovém cukru a na středně rozehřáté pánvi necháme z obou stran zkaramelizovat.
- Žloutky smícháme s citrusovou šťávou a medem, nad parou šleháme do husté konzistence a během šlehání přiléváme víno. Tuto omáčku – sabayon – šleháme těsně před podáváním, aby byla nadýchaná.
- Zmrzlinu servírujeme s karamelizovaným ananasem, sabyonem a celý dezert můžeme pro osvěžení doplnit mini tataráčky z čerstvého sezónního ovoce (ty připravíme nakrájením omytého ovoce na kostičky asi 3×3 milimetry, přimícháme trochu nakrájené máty a můžeme lehce zakápnout dezertním vínem).
Recept k článku: Zmrzlinové dezerty: Zkusíte smaženou zmrzlinu či zmrzlinové kuličky s melounovým carpacciem?