Zajímavá varianta na pizza těsto.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
2 kelímky | bílého neochuceného jogurtu |
1 sáček | prášek do pečiva |
2 ks | vejce |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Z mouky, jogurtu, vajec prášku do pečiva a špetky soli vypracujeme těsto, necháme 20 minut odpočinout 2. Vzniklé těsto dáme na vymazaný plech olejem a obložení volíme podle chuti a stavu ledničky
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C, až korpus zezlátne.
Takto připravené těsto před pečením potřeme rajskou omáčkou, nebo ochuceným protlakem či kečupem, poklademe kolečky uzeniny, plátky různých sýru a například nakrájenou zeleninou, hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a pak pizzu upečeme.Tipy na různé obložení pizzy najdete zde: Pizzy, páje a jiné obědové koláče.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek