REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jitrnicový prejt s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přiměřeně mastný, dobře upečený prejt připravený z předvařených surovin a koření.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
800 gvepřové hlavy s kostí
235 gveky nebo žemle
165 gpitné vody
100 gvývaru z masa
100 gvepřových jater
70 gvepřové plíce
65 gvepřového búčku s kostí
40 gcibule
40 gsádla
20 gčesneku
20 gsoli
10 gcitronové kůry
1,5 gnového koření
1,5 gčerného pepře
1 gmajoránky
mírně osolená voda na uvaření surovin

Postup:

1. Pečlivě očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu, plíce a bůček uvaříme spolu s cibulí v mírně osolené vodě, měkké maso vykostíme a rozsekáme nadrobno
2. Omytá játra umeleme na masovém strojku, přidáme rozmačkanou, ve vodě máčenou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou citronovou kůru, v ruce rozdrcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa, vše pečlivě promícháme
3. Prejt osolíme, přendáme do pekáče vymazaného sádlem a upečeme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme vařené brambory, čerstvý chléb, podušené kysané zelí …

Poznámka:

165 g pitné vody je cca 165 ml vody, nebo také 8 polévkových lžic vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy