REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jitrnicové smaženky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jitrnicový prejt promíchaný s cibulí a vejcem, dle potřeby zahuštěný strouhankou, ve tvaru malých placek opečený na rozpuštěném sádle.


Ingredience:
3 ksjitrnice
1 ksvejce
50 gcibule
jemmná strouhanka
sádlo nebo tuk
sůl

Postup:

1. Jitrnice po délce rozřízneme a obsah z nich dáme do misky, vidličkou prejt rozmačkáme
2. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, vejce, podle chuti směs osolíme a dle potřeby zahustíme strouhankou
3. Tvoříme malé placky, které na rozehřátém sádle nebo tuku z obou stran opečeme.

Doporučení:

Opečené smaženky můžeme při podávání potřít hořčicí nebo posypat nastrouhaným křenem. Jako přílohu podáváme chléb, vařené brambory nebo bramborovou kaši a kysané okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy