REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jitrnice s jablky a švestkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční, přesto skvělý recept na úpravu jitrnic.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksvelkých jitrnic
4 ksjablek
180 gsušených švestek (bez pecek)
sůl
voda na podlití
zapékací miska
sádlo nebo máslo na vymazání misky

Postup:

1. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jadřince, dužinu pak rozkrájíme na menší kousky
2. Sušené švestky pokrájíme na půlky
3. Zapékací misku vymažeme máslem nebo sádlem, ovoce poklademe na celé dno misky, mírně osolíme a podlijeme malým množstvím vody
4. Troubu předehřejeme na 190 °C a misku s ovocem dáme do trouby, během zapékání ovoce několikrát promícháme
5. Po 20 minutách na ovoce položíme jitrnice, teplotu snížíme na 170 °C a zapékáme jitrnice dozlatova.

Doporučení:

Jitrnice s ovocem podáváme nejlépe s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy