Jitrnice z uvařeného vepřového kolena, vepřové hlavy, jazyka, žemlí, jater, koření a česneku.
Ingredience:
250 g | vepřových jater |
4-5 ks | žemlí |
1 ks | vepřového jazyka |
1 ks | vepřového kolena |
1/2 ks | vepřové hlavy |
vepřová střívka | |
mletý pepř | |
majoránka | |
česnek | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Do hrnce vložíme očištěnou vepřovou hlavu, očištěné vepřové koleno, vepřový jazyk, zalijeme studenou vodu a uvaříme doměkka, vývar dáme stranou
2. Vychladlé maso obereme od kostí, nakrájíme na malé kousky a přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený jazyk
3. Na kostičky nakrájíme žemle a zvlhčíme masovým vývarem
4. Nakrájené maso, očištěná játra, vymačkané žemle umeleme v mlýnku na maso, promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme utřenými stroužky česneku i majoránkou a vše dobře promícháme
5. Připraveným prejtem naplníme střívka, zašpejlujeme je a krátce povaříme ve vývaru.