REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelítka se škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prejt z jelítek promíchaný se škvarky a utřeným česnekem, dochucený majoránkou a solí, dle potřeby zahuštěný strouhankou, zapečený v troubě.


Ingredience:
3 ksjelítka
1 ksvětší stroužek česneku
100 gškvarků
jemná strouhanka
sádlo nebo tuk
majoránka
sůl

Postup:

1. Obsah jelítek v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme pokrájené škvarky, se solí utřený česnek, podle chuti majoránku a vše dobře promícháme, bude-li třeba, tak směs zahustíme strouhankou
2. Směs rozložíme do sádlem nebo tukem vymazaného pekáčku a v troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například vařené brambory, chléb, dušené kysané zelí, salát z kysaného zelí …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy