REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelci plnění cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.


Ingredience:
2 ksjelci jeseni
4 ksmladé cibulky s natí
120 gprorostlé slaniny
mletá červená paprika
mletý černý pepř
drcený kmín
polohrubá mouka
rostliný olej
sůl
Na ozdobu:
6 ksředkviček
1 kshlávky salátu na ozdobu
zelená petrželová nať

Postup:

1. Očištěné, vykuchané a omyté jelce osušíme čistou papírovou utěrkou, z venku i zevnitř je osolíme, okořeníme mletým pepřem, posypeme sladkou paprikou
2. Ryby naplníme očištěnou a na kolečka nakrájenou cibulkou s natí, nakrájenou prorostlou slaninou, posypeme kmínem a sešijeme
3. V ledničce necháme 2 hodiny odležet
4. Jelce zlehka posypeme polohrubou moukou a opékáme na rozehřátém oleji, z každé strany, asi 4 minuty
5. Opečené maso servírujeme na opláchnutých listech hlávkového salátu posypané nasekanou zelenou petrželkou a ozdobené na kolečka nakrájenými ředkvičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy