REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduché rizoto ryze po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto rizoto dělám většinou tehdy, když mi zbyde maso z předchozího dne.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 hrnek (300 ml)kulatozrnné rýže
1 plechovkasterilované zeleniny Bonduelle (mrkev, hrášek, kukuřice)
2 kskuřecí čtvrky nebo zbytek pečeného kuřecího masa z předchozího dne
1 kscibule
2 lžíceoleje
1 lžičkasoli
kousek másla
voda nebo vývar na podlévání
grilovací nebo jiné oblíbené koření

Postup:

1. Kuřecí čtvrtky upečeme obvyklým způsobem, t.

z. okořeníme, dáme s kouskem másla do pekáče, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme doměkka (pokud použijeme zbylé pečené maso z předchozího dne, toto nám odpadne
2. Do hrnce dáme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme propláchnutou a okapanou rýži
3. Promícháme, aby se všechna zrnka rýže omastila olejem, chvilku restujeme, osolíme, přidáme vodu (cca 1, 5 hrnku … toho samého, co jsme v něm odměřovali rýži), přivedeme k bodu varu, pak přiklopíme, ztlumíme plamen, a dusíme doměkka
4. Upečené vykostěné kuřecí maso pokrájíme na kousky a s výpekem přidáme k uvařené rýži
5. Nakonec přidáme zeleninu, promícháme a můžeme servírovat. Kdo chce, může rizoto posypat nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Na tento recept lze použít i dopředu upečené maso vepřové.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy