REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní velikonoční pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí pomazánka připravená z orestované cibule, smetanových sýrů, pomazánkového másla, nasekaných vajíček, jarní cibulky …. Pomazánka je skvělá na chlebíčcích, jednohubkách, ale také jen tak, na plátku čerstvého chleba.


Ingredience:
4 ksobdélníčky smetanového sýra
4 ksvajíčka uvařená na tvrdo
1 ksmenší cibule
1 kelímekpomazánkového másla
1-2 lžíceklasického změklého másla
jarní cibulka
bílý pepř
sůl

Postup:
  1. Na troše másla orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, tu i s výpekem přendáme do vhodné misky
  2. K orestované cibulce přidáme pomazánkové máslo, sýry, důkladně vše promícháme
  3. Nakonec do pomazánky zamícháme nadrobno nasekanou jarní cibulku a na kousky nasekaná vejce
  4. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, zamícháme a necháme v lednici chvíli odležet
  5. Servírujeme na jednohubkách, chlebíčích, nebo jen tak, rozetřenou na čerstvém pečivu.
Doporučení:

Do pomazánky lze také nasekat kousek šunky, šunkového salámu apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy