REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Janssonovo pokušení – Janssons Freestelse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční švédsky pokrm, který se podává o Vánocích. Má mnoho obměn – nakrájené brambory se prokládají marinovanými ančovičkami, kousky uzené makrely, filety z tresky atd.


Ingredience:
300 gfiletů z tresky
200 gsmetany
100 gbrambor
2 kscibule
strouhanka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, plátky na drobné hranolky
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, na másle ji osmahneme do zlatova
3. Filety z tresky pokrájíme na proužky, zapékací misku vymažeme máslem a posypeme strouhankou
4. Naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky tresky, kolečky osmažené cibule
5. Takto naplníme misku – nahoře musí být vrstva brambor, osolíme a opepříme
6. Naplněnou zapékací misku vložíme do vyhřáté trouby, po 20 minutách pečení zalije smetanou, ztlumíme troubu a zapečeme dalších 20 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé s ve Švédsku oblíbenou naloženou červenou řepou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy