REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované jahody zasypané cukrem.


Ingredience:
1 kgjahod
150 gcukru
sterilace 30 minut při 90 °C

Postup:

1. Drobnější červené jahody setřeseme do jednotlivých sklenic
2. Zasypeme je cukrem
3. Dobře je uzavřeme
4. Sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Abychom využili úrodu ze zahrádky, můžeme k jahodám přidat červený rybíz, angrešt nebo maliny.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy