REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový kompot II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahody sterilované v cukrovém roztoku.


Ingredience:
jahody
Na 1 l vody:
400 gcukru krystal
1 lvody

Postup:

1. Jahody opereme, zbavíme stopek a necháme okapat
2. Plníme je do zavařovacích sklenic, setřeseme a zalijeme nálevem připraveným z vody a cukru (vodu mírně zahříváme a mícháme, až se cukr úplně rozpustí)
3. Sklenice důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 °C.

Poznámka:

Více najdete v naší škole vaření v článku: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy