REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kyselejší jablka sterilovaná v cukrové roztoku.


Ingredience:
kyselejší jablka
Na 1 l vody:
400 gcukru
celá skořice
hřebíček
kyselina citrónová

Postup:

1. Omytá a oloupaná, jadřinců zbavená jablka nakrájíme na čtvrtky, osminky nebo kolečka
2. Tuhé plody nejdříve krátce povaříme ve vodě okyselené kyselinou citrónovou
3. Jablka necháme okapat a pak je vyskládáme do sklenic, přidáme koření
4. Zalijeme cukrovým roztokem, který připravíme tak, že pozvolna zahříváme vodu, ve které, za stálého míchání, rozpustíme cukr
5. Důkladně uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy