REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablíčka jako okurky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka zavařená v kořeněném nálevu, podobně jako okurky. Jsou vhodná jako příloha například k pečenému nebo grilovanému vepřovému masu.


Ingredience:
Na nálev:
170 gkrupicového cukru
80 gsoli
1,75 lvody
6 dlocta
20 kstablet umělého sladidla (sacharinu)
Koření na 1 sklenici:
1 lžičkahořčičného semínka
2 kskuliček nového koření
2 kskuliček pepře
1 ksbobkového listu
Ostatní:
malá letní jablíčka podle potřeby

Postup:

1. Připravíme si nálev; vodu svaříme s octem, krupicovým cukrem, solí a umělým sladidlem 2. Zdravá malá opláchnutá letní jablíčka naplníme do čistě vymytých menších sklenic
3. Pak do každé sklenice přidáme kuličky nového koření, kuličky pepře, bobkový list, hořčičná semínka a vše zalijeme prochladlým nálevem
4. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C

Doporučení:

Asi po 14 dnech můžeme použít jablíčka například k pečenému vepřovému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy