Jablka zavařená v kořeněném nálevu, podobně jako okurky. Jsou vhodná jako příloha například k pečenému nebo grilovanému vepřovému masu.
Ingredience:
Na nálev: | |
170 g | krupicového cukru |
80 g | soli |
1,75 l | vody |
6 dl | octa |
20 ks | tablet umělého sladidla (sacharinu) |
Koření na 1 sklenici: | |
1 lžička | hořčičného semínka |
2 ks | kuliček nového koření |
2 ks | kuliček pepře |
1 ks | bobkového listu |
Ostatní: | |
malá letní jablíčka podle potřeby |
Postup:
1. Připravíme si nálev; vodu svaříme s octem, krupicovým cukrem, solí a umělým sladidlem 2. Zdravá malá opláchnutá letní jablíčka naplníme do čistě vymytých menších sklenic
3. Pak do každé sklenice přidáme kuličky nového koření, kuličky pepře, bobkový list, hořčičná semínka a vše zalijeme prochladlým nálevem
4. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C
Asi po 14 dnech můžeme použít jablíčka například k pečenému vepřovému masu.