REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodový džem s rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jestliže se vaše spíž může pochlubit vlastnoručně připravenými marmeládami a džemy, pak v ní rozhodně nesmí chybět vylepšená klasika v podobě jahodového džemu s rebarborou. Chuť šťavnatých sladkých jahod a lehce nakyslé rebarbory vytváří džem dokonalé chuti i vůně.


Ingredience:
Želírovací cukr 3:1
1080 gjahod
420 grebarbory
(cukr)
(kyselina citronová)
vhodné zavařovací sklenice s víčky

Postup:
  1. Rebarboru oloupeme, opláchneme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme (nebo prolisujeme či rozemeleme) spolu s jahodami. Jak moc rozmixovat? Jen podle vlastního přání – džem by měl obsahovat kousky ovoce, naopak marmeláda by měla být rozmixovaná dohladka
  2. Ke směsi přidáme želírovací cukr 3:1, a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Džem můžeme ochutit trochou kyseliny citronové (ta zároveň podpoří želírovací proces a džem tak bude tužší). Mlsné jazýčky mohou džem přisladit cukrem
  3. Horkým džemem plníme skleničky. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Doporučení:

Džem připravíte stejně dobře i s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1, je však potřeba množství použitého ovoce upravit na 720 g jahod a 280 g rebarbory.

Poznámka:

Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy