Skvělý recept na košíčky z tmavého korpusového těsta plněné smetanovým krémem připraveným ze šlehačky a jahodového kompotu.
Ingredience:
Korpusové těsto: | |
250 g | polohrubé mouky |
150 g | kakaa |
150 g | cukru |
4 lžíce | oleje |
100 ml | teplé vody |
6 ks | vajec |
papírové košíčky na muffiny | |
Krém: | |
400 g | jahodového kompotu ve sladkém nálevu |
2 kelímky | smetany na šlehání |
2 sáčky | pudinky Cremé Olé bez vaření |
Na ozdobu: | |
čerstvé jahody | |
lístky máty |
Postup:
- Vejce, která mají pokojovou teplotu, rozšleháme v robotu s cukrem, před koncem přilijeme teplou vodu, vejce nesmí stékat ze stěrky
- Prosátou mouku s kakaem vmícháme do vajíček, přilijeme, olej propracujeme
- Těstem plníme do 1/2 (těsto při pečení nabude) papírové košíčky na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme při 160 °C zhruba 20 minut, po upečení zkusíme špejlí
- Jahodový kompot s částí nálevu smícháme se šlehačkou a pudinkem za studena, vyšleháme na hladký krém, necháme chvíli odstát
- Krémem plníme košíčky s těstem a ozdobíme kouskem jahody a lístkem máty.
Z uvedené dávky uděláme kolem 60-80 košíčků podle velikosti košíčků a jak je naplníme vysoko těstem.