REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodové košíčky s jahodovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý recept na košíčky z tmavého korpusového těsta plněné smetanovým krémem připraveným ze šlehačky a jahodového kompotu.


Ingredience:
Korpusové těsto:
250 gpolohrubé mouky
150 gkakaa
150 gcukru
4 lžíceoleje
100 mlteplé vody
6 ksvajec
papírové košíčky na muffiny
Krém:
400 gjahodového kompotu ve sladkém nálevu
2 kelímkysmetany na šlehání
2 sáčkypudinky Cremé Olé bez vaření
Na ozdobu:
čerstvé jahody
lístky máty

Postup:
  1. Vejce, která mají pokojovou teplotu, rozšleháme v robotu s cukrem, před koncem přilijeme teplou vodu, vejce nesmí stékat ze stěrky
  2. Prosátou mouku s kakaem vmícháme do vajíček, přilijeme, olej propracujeme
  3. Těstem plníme do 1/2 (těsto při pečení nabude) papírové košíčky na muffiny a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme při 160 °C zhruba 20 minut, po upečení zkusíme špejlí
  4. Jahodový kompot s částí nálevu smícháme se šlehačkou a pudinkem za studena, vyšleháme na hladký krém, necháme chvíli odstát
  5. Krémem plníme košíčky s těstem a ozdobíme kouskem jahody a lístkem máty.
Poznámka:

Z uvedené dávky uděláme kolem 60-80 košíčků podle velikosti košíčků a jak je naplníme vysoko těstem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy