Jáhly uvařené na kaši, smíchané se sněhem z bílků, vše upečené v troubě dochucené sušenými švestkami a meruňkami.
Ingredience:
125 g | jáhel |
100 g | sušených švestek |
3/8 l | mléka |
1/4 l | vody |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | tuku |
2 ks | vajec |
citrónová kůra | |
sůl |
Postup:
1. Jáhly přebereme, propereme třikrát horkou vodou a uvaříme ve 1/
4 l osoleného mléka na kaši
2. Do vychladlé kaše zamícháme žloutek, cukr, citrónovou kůru a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
3. Vše dáme do vymazaného pekáče a prokládáme sušenými švestkami a meruňkami, které jsme alespoň 2 hodiny předem máčeli
4. Navrch polijeme jahelník vejcem rozkvedlaným v 1/8 l mléka
5. Poklademe kousky tuku a dáme do předem vyhřáté trouby na 170 °C péci.
Foto: Naďa Indruchová