REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívance z těsta připraveného z plátků jablek, krupice, žloutku, mouky a sněhu z bílků.


Ingredience:
40 gkrupice
20 gcukru
0,5 lmléka
2 ksvětších jablek
1 ksžloutku
trochu mouky
na špičku nože kypřící prášek do pečiva
sníh ze dvou bílků
tuk na smažení

Postup:

1. Krupici necháme nejméně hodinu bobtnat v horkém mléce
2. Přidáme žloutek, cukr a jablka nakrájená na malé, jemné plátky
3. Mouky smíchané s práškem do pečiva (na špičku nože) dáme jen tolik, aby těsto bylo řídké jako na lívance
4. Nakonec vmícháme sníh ze dvou bílků
5. Lívanečky vypékáme dozlatova a sypeme cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy