Tart Patté je vlastně jablečný koláč s drobenkou. Tento recept i další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Ingredience:
Těsto a náplň: | |
500 g | hladké mouky |
250 g | másla |
100 g | rozinek |
100 g | cukru |
80 g | vanilkového cukru |
4 lžíce | rumu |
5 ks | zelených jablek |
3 ks | vajíčka |
kůra z půlky citronu | |
Na drobenku: | |
75 g | mouky |
40 g | másla |
40 g | cukru |
3 lžíce | ořechů |
1/2 lžičky | skořice |
Postup:
1. Smíchejte všechny suroviny na těsto, které zpracujte, zabalte do fresh fólie a na 2 hodiny dejte do lednice
2. Poté ho vložte do pečící mísy, vidličkou propíchejte a pečte 10 minut na 180 °C
3. Ve větší míse smíchejte nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citrónovou šťávu, navrstvěte na těsto
4. Posypejte drobenkou a pečte dozlatova na 190 °C.