REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný pudink s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná jablka zahuštěná pudinkovým práškem, krátce povařená, dochucená cukrem a jahodami, po ztuhnuté servírovaná ozdobená šlehačkou, jahodami a mátou.


Ingredience:
1 kgjablek
250 gčerstvých jahod
4 lžícecukru krupice
1 lžičkacitronové šťávy
2 kssáčků vanilkového pudinkového prášku
2 kssáčků vanilkového cukru
olej a moučkový cukr na formičky
voda
Na ozdobení:
100 mlsmetana ke šlehání
čerstvé jahody
máta

Postup:

1. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, dužinu na hrubo nastrouháme, dáme do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu a dusíme doměkka, poté přidáme krupicový i vanilkový cukr a směs zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v 100 ml vody, pak krátce povaříme a odstavíme z tepla
2. Očištěné jahody nakrájíme na malé kousky a vmíchámeje do připravené horké jablečné směsi
3. Ovocnou hmotu rozdělíme do formiček vymazaných olejem a vysypaných moučkovým cukrem, necháme v chladu ztuhnout a potom formičky namočíme do teplé vody, aby se obsah lépe vyklopil
4. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, rozkrájenými čerstvými jahodami a mátou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy