Nastrouhaná jablka zahuštěná pudinkovým práškem, krátce povařená, dochucená cukrem a jahodami, po ztuhnuté servírovaná ozdobená šlehačkou, jahodami a mátou.
Ingredience:
1 kg | jablek |
250 g | čerstvých jahod |
4 lžíce | cukru krupice |
1 lžička | citronové šťávy |
2 ks | sáčků vanilkového pudinkového prášku |
2 ks | sáčků vanilkového cukru |
olej a moučkový cukr na formičky | |
voda | |
Na ozdobení: | |
100 ml | smetana ke šlehání |
čerstvé jahody | |
máta |
Postup:
1. Oloupaná jablka zbavíme jádřince, dužinu na hrubo nastrouháme, dáme do hrnce, přidáme trochu vody, citronovou šťávu a dusíme doměkka, poté přidáme krupicový i vanilkový cukr a směs zahustíme pudinkovým práškem rozmíchaným v 100 ml vody, pak krátce povaříme a odstavíme z tepla
2. Očištěné jahody nakrájíme na malé kousky a vmíchámeje do připravené horké jablečné směsi
3. Ovocnou hmotu rozdělíme do formiček vymazaných olejem a vysypaných moučkovým cukrem, necháme v chladu ztuhnout a potom formičky namočíme do teplé vody, aby se obsah lépe vyklopil
4. Pudink vyklopíme na talířky, ozdobíme ušlehanou smetanou, rozkrájenými čerstvými jahodami a mátou.