REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný koláč s mandlovo-medovou posypkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnatý koláč z výborného těsta, plněný jablky. Navrch zdobený mandlovými lupínky smíchanými s medem, máslem a cukrem.


Ingredience:
Na dortovou formu 26-28 cm:
4 - 5 ksstředních jablek
3 ksvajec
200 gmoučkového cukru
200 gzměklého másla
175 ghladké mouky
120 gmandlových lupínků
100 mlmléka
2 lžícemedu
1 lžičkaprášku do pečiva
šťáva z jednoho citronu
sůl
tuk na vymazání formy

Postup:

1. Na těsto si odebereme 125 g másla, a 125 g cukru přidáme celá vejce a dobře vyšleháme, přidáme 6 lžic mléka a nakonec přimícháme mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli
2. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy, poklademe na něj jablka, které jsme si oloupali a zbavili jádřince, nařezali na měsíčky a pak na plátky a pokapali citronovou šťávou
3. Upečeme v troubě vyhřáté na 180-200 °C asi 25-30 minut
4. Zbývající máslo, cukr a med rozpustíme
5. Přidáme mandlové lupínky, zbylé mléko a povaříme
6. Směs vylijeme na koláč a pečeme dalších 5 až 10 minut dozlatova.

Doporučení:

Autorka dodává: „Podle mě se nic nestane, když si jablíčka i nastrouháte.“

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy