REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Istrijská pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z chorvatské kuchyně, pikantní jednoduchá pomazánka z tvarohu s vůní ryb. Výborná na chleba, pečivo i chlebíčky.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
100 gmajonézy
2 lžícenasekaných kaparů
3 lžičkysardelové pasty
citronová šťáva
bílý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Tvaroh dáme do misky, přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a rozmícháme s majonézou na hladký krém
2. Pomazánku ochutíme podle chuti citronovou šťávou, pepřem, solí a cukrem
3. Necháme v lednici hodinu rozležet
4. Mažeme na krajíčky chleba, ozdobíme proužkem papriky a petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy