REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indická kuřecí polévka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Celé kuře uvařené spolu s kořenovou zeleninou a kari kořením doměkka, rozebrané, servírované ve vývaru zjemněném smetanou a doplněné o orestované mandle.


Ingredience:
Na vývar z kuřete:
1 kscelého kuřete
150 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1-2 lžícekari koření
několik kuliček nového koření
několik kuliček černého pepře
několi zrnek koriandru
voda
sůl
Na dohotovení:
1 kelímeksmetany ke šlehání
1 sáčekmandlí
špetka chilli
cukr dle chuti
kolečka limetky nebo citrónu na ozdobení
nať petrželky nebo koriandru na ozdobení

Postup:

1. Kuře se zeleninou a kořením uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak vývar scedíme, kuře obereme a nejméně polovinu kuřecího masa (raději více) do něj vrátíme
2. Do polévky přidáme spařené a oloupané mandle, které orestujeme na sucho na pánvi, nalijeme šlehačku, okořeníme chilli kořením a dochutíme cukrem
3. Jednotlivé porce na talíři servírujeme ozdobené řezy z limetky a petrželkovou nebo koriandrovou natí.

Doporučení:

Kořenovou zeleninu můžeme po uvaření vývaru odstranit, nebo ji nakrájíme na kostičky či kolečka a vrátíme zpět do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy