Celé kuře uvařené spolu s kořenovou zeleninou a kari kořením doměkka, rozebrané, servírované ve vývaru zjemněném smetanou a doplněné o orestované mandle.
Ingredience:
Na vývar z kuřete: | |
1 ks | celého kuřete |
150 g | kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) |
1-2 lžíce | kari koření |
několik kuliček nového koření | |
několik kuliček černého pepře | |
několi zrnek koriandru | |
voda | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
1 kelímek | smetany ke šlehání |
1 sáček | mandlí |
špetka chilli | |
cukr dle chuti | |
kolečka limetky nebo citrónu na ozdobení | |
nať petrželky nebo koriandru na ozdobení |
Postup:
1. Kuře se zeleninou a kořením uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak vývar scedíme, kuře obereme a nejméně polovinu kuřecího masa (raději více) do něj vrátíme
2. Do polévky přidáme spařené a oloupané mandle, které orestujeme na sucho na pánvi, nalijeme šlehačku, okořeníme chilli kořením a dochutíme cukrem
3. Jednotlivé porce na talíři servírujeme ozdobené řezy z limetky a petrželkovou nebo koriandrovou natí.
Kořenovou zeleninu můžeme po uvaření vývaru odstranit, nebo ji nakrájíme na kostičky či kolečka a vrátíme zpět do polévky.