REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Indiánská rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept pro přípravu indiánské rýže.


Ingredience:
1 šáleksyrové indiánské rýže
2-2,5 šálkuvody (může být i pomerančový džus)
1 lžícemásla
1 lžičkasoli

Postup:

1. Indiánskou rýži dobře propláchneme v teplé vodě (tím ji zbavíme nečistot, škrobu a nebude po uvaření lepkavá
2. Do kastrolu dáme indiánskou rýži, přidáme vodu nebo pomerančový džus, máslo a sůl
3. Promícháme, uvedeme do varu, snížíme teplotu a přikryjeme
4. Vaříme 20-25 minut nebo do té doby, dokud není rýže vláčná (přebytečnou vodu slijeme).

Poznámka:

Indiánská rýže – Jinak také “Divoká rýže” je původní základní potravinou indiánů žijících v oblasti velkých jezer na americko-kanadské hranici. Přirozeným prostředím této vodní trávy jsou mělké vody. Tato divoká indiánská rýže, jinak také Zizania aquatica, se obvykle míchá s dalšími druhy rýže, protože způsob její přípravy se nijak od ostatních druhů neliší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy