REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Huevos rancheros

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělý ostrý pikantní pokrm z mexické kuchyně zvládne každý. Tato klasická snídaně se v překladu jmenuje farmářská vejce a zasytí vás na celé dopoledne.


Ingredience:
200 gvařených hnědých fazolí (nebo z konzervy ve slaném nálevu)
2 ksstroužku česneku
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 kschilli papričky
1 ksčervené papriky
1 kscibule
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou papriku, chilli papričku a oloupaná nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut
2. Když se tekutina vydusí, přidáme vařené fazole a promícháme
3. Ve směsi uděláme 2 důlky a rozklepneme vejce, plamen ztlumíme, pánev přikryjeme pokličkou a necháme vejce ztuhnout
4. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou
5. Rozdělíme na polovinu a směs rozložíme na tortillu, nebo můžeme také jíst přímo z pánve samotné, případně přendáme na talíř.

Doporučení:

Podáváme s chlebem či pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy