REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný moučník z mouky, podmáslí, vajec, cukru … na povrchu ozdobený hruškami.


Ingredience:
500 ghrušek
250 gpolohrubé mouky
200 gcukru krupice
120 gmásla
3 ksvajec
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
125 mlpodmáslí
3 lžícekakaa
sůl
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájím je na kousky
2. Změklé máslo, cukr, kakao, žloutky a podmáslí vyšleháme
3. Do polohrubé mouky zamícháme prášek do pečiva a pak mouku spojíme se žloutkovou směsí
4. Nakonec do těsta lehce přimícháme sníh ze tří bílků
5. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy, poklademe kousky hrušek a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 25 minut
6. Prochladlý koláč posypeme moučkovým cukrem a pak ho nařežeme na jednotlivé porce.

Doporučení:

Kdo má rád, může upečený povrch koláče potřít zavařeninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy