REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnkový makovník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Makovník je sladký dezert upečený z máku, hladké mouky, vejce, cukru … potřený pikantní marmeládou, ozdobený citronovo-bílkovou polevou.


Ingredience:
2 hrnkyhladké mouky
2 hrnkymléka
1 hrnekoleje
1,5 hrnkucelého máku
1,5 hrnkucukru
2-3 ksvejce
1 lžičkasody
1 sáčekprášek do pečiva
pikantní marmeláda
papír na pečení
Na polevu:
300 gmoučkového cukru
2 ksbílky
šťáva ze 2 kusů citronů

Postup:

1. Z výše uvedených ingrediencím vymícháme těsto, které rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min, podle toho jak vám peče trouba
3. Ještě horký makovník potřeme marmeládou já použila domácí, z červené řepy
4. Na povrch dezertu naneseme citronovo-bílkovou polevu připravenou z cukru utřeného se šťávou z citronů a dvou bílků
5. Nakonec dezert pokapeme marmeládou a vidličkou uděláme ozdobný mramor, nechám zaschnout.

Doporučení:

Když se řekne hrníčkový recept, je obvykle myšleno 1/4 l objemu. Já si beru hrnek o velikosti takové jak velký plech mám. To jen pro informaci.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám na stránky facebooku vložila paní Věra Skoumalová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy