Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.
Ingredience:
300 g | pokrájených hříbků |
250 g | těstovin |
100 g | másla |
4 ks | vejce |
citronová šťáva | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pokrájené hřiby povaříme v osolené vodě, vaříme 3-5 minut, slijeme vodu a hřiby necháme okapat 2. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
3. Omáčku si připravíme ze 4 žloutků, které šleháme v misce z citronovou šťávou, až se objem zdvojnásobí
4. V hrnci ohřejeme vodu (nesmí se vařit), nad hrnec dáme misku z vejci (nesmí se dotýkat miska vody), šleháme vejce a po částech přidáváme rozpuštěné máslo, vyšleháme omáčku, je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody
5. Osolíme, opepříme, uvařené a okapané těstoviny posypeme hřiby a přelijeme horkou omáčkou.
Autor receptu: Dalibor Marounek