REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřiby s holandskou omáčku a těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny posypané povařenými hříbky a přelité omáčkou připravenou ve vodní lázni.


Ingredience:
300 gpokrájených hříbků
250 gtěstovin
100 gmásla
4 ksvejce
citronová šťáva
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Pokrájené hřiby povaříme v osolené vodě, vaříme 3-5 minut, slijeme vodu a hřiby necháme okapat 2. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
3. Omáčku si připravíme ze 4 žloutků, které šleháme v misce z citronovou šťávou, až se objem zdvojnásobí
4. V hrnci ohřejeme vodu (nesmí se vařit), nad hrnec dáme misku z vejci (nesmí se dotýkat miska vody), šleháme vejce a po částech přidáváme rozpuštěné máslo, vyšleháme omáčku, je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou vody
5. Osolíme, opepříme, uvařené a okapané těstoviny posypeme hřiby a přelijeme horkou omáčkou.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy