Jste milovníky krémových polévek a hledáte dokonalý recept? Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.
Ingredience:
240 g | hrášek mražený |
200 g | brambory loupané |
80 g | šalotka |
60 g | máslo |
50 g | Crème fraîche |
4 g | máta |
400 ml | zeleninový vývar Cibule Bistro |
80 ml | smetana 30 % |
sůl | |
Na dochucení: | |
hráškové klíčky | |
cukrový hrášek | |
máslo | |
sůl |
Postup:
- V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
- Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
- Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
- Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
- Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
- Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera – “Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“