REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky připravené z máčeného a pak uvařeného hrachu, osmažené cibulky, ovesných vloček, vejce, strouhanky, česneku a koření, máčené v rozšlehaném vejci a strouhance, usmažené na oleji dozlatova.


Ingredience:
500 gzeleného hrachu
50 gslaniny
4 lžíceovesných vloček
3 ksvejce
1 ksstroužku česneku
1 kscibule
podle potřeby strouhanky
olej na smažení
majoránka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hrách namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu dolijeme a hrách uvaříme doměkka, aby se dal dobře prolisovat
2. Do hrachového protlaku, který připravíme rozmixováním nebo prolisováním přes sítko s menšími oky, přidáme na kostičkách slaniny orestovanou cibuli, vodou navlhčené ovesné vločky, sůl, koření, utřený česnek, dvě vejce a podle potřeby strouhanou housku
3. Vypracujeme středně velké karbanátky, ty obalíme v rozšlehaném vejci a prosáté strouhance, usmažíme je v dobře rozpáleném větším množství oleje dozlatova.

Doporučení:

Podáváme se zeleninou nebo s bramborovou kaší a okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy