Karbanátky připravené z máčeného a pak uvařeného hrachu, osmažené cibulky, ovesných vloček, vejce, strouhanky, česneku a koření, máčené v rozšlehaném vejci a strouhance, usmažené na oleji dozlatova.
Ingredience:
500 g | zeleného hrachu |
50 g | slaniny |
4 lžíce | ovesných vloček |
3 ks | vejce |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | cibule |
podle potřeby strouhanky | |
olej na smažení | |
majoránka | |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hrách namočíme přes noc do studené vody, druhý den vodu dolijeme a hrách uvaříme doměkka, aby se dal dobře prolisovat
2. Do hrachového protlaku, který připravíme rozmixováním nebo prolisováním přes sítko s menšími oky, přidáme na kostičkách slaniny orestovanou cibuli, vodou navlhčené ovesné vločky, sůl, koření, utřený česnek, dvě vejce a podle potřeby strouhanou housku
3. Vypracujeme středně velké karbanátky, ty obalíme v rozšlehaném vejci a prosáté strouhance, usmažíme je v dobře rozpáleném větším množství oleje dozlatova.
Podáváme se zeleninou nebo s bramborovou kaší a okurkou.