REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřes v těstíčku s pikantní holandskou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařený chřest obalený v ochuceném těstíčku a usmažený dozlatova, servírovaný s holandskou omáčkou.


Ingredience:
1 kgzeleného chřestu
1 lžícemásla
šťáva z 1 citronu
voda
sůl
Na těstíčko:
1 lžícerostlinného oleje + na smažení
100 mlbílého vína
150 ghladké mouky
4 ksbílků
hrst nasekané petrželky nebo řeřichy
mletý pepř
sůl
Na holandskou omáčku:
200 gmásla
80 mlzeleninového vývaru
80 mlbílého vína
4 ksžloutků
1 kschilli papričky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Výhonky chřestu oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce, potom je chvíli povaříme v osolené vodě s máslem a citronovou šťávou, poté zchladíme studenou vodou a necháme okapat
2. Bílky vyšleháme s bílým vínem, lžící oleje a hladkou moukou na řidší těstíčko, osolíme, opepříme a vmícháme na jemno nasekané petrželku
3. Chřest obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova
4. Na omáčku žloutky vyšleháme se zeleninovým vývarem, bílým vínem a očištěnou na drobno nasekanou chilli papričkou ve vodní lázni do zhoustnutí, potom odstavíme a do omáčky po částech zašleháme přepuštěné máslo a dochutíme solí i pepřem.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy