REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s křenovou omáčkou a posopky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libové hovězí žebro nebo péro uvařené doměkka v mírně osolené vodě, z vývaru z masa pak připravená křenová omáčka servírovaná s posopky.


Ingredience:
3/4 kglibového hovězího žebra nebo péra
100 gčerstvě nastrouhaného křenu
2 ksžloutky
1 ksmenší cibule i se slupkou
1/2 ksbujónové kostky
2 lžičkyhladké mouky
1 lžícemásla
1/2 lsmetany
trochu citronové kůry a šťávy
špetka kari koření
voda
sůl
Příloha: posopky

Postup:

1. Hovězí žebro opereme, vložíme do solené vody spolu s malou neoloupanou cibulí a maso vaříme doměkka, vodu nepřidáváme, abychom získali silný vývar
2. Měkké maso vytáhneme, naporcujeme, vývar přecedíme
3. Do vývaru vložíme půlku kostky hovězího vývaru a zahustíme ji, za stálého míchání, smetanou, ve které jsem rozmíchali hladkou mouku, krátce povaříme s polovinou ustrouhaného křenu a kouskem ukrojené citronové kůry
4. Omáčku dále nevaříme, vložíme do ní zbytek křenu, rozšlehané žloutky, citronovou šťávu, dochutíme kari kořením, solí, zjemníme lžící másla a vložíme maso, které v omáčce jen prohřejeme
5. Takto připravené hovězí hojně přelité omáčkou podáváme spolu s posypky, které si jednotlivý strávníci sami lámou dle chuti do omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy