REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí filé znojemské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept vhodný pro pacienty trpící aterosklerózou, tedy pokrm vhodný při dietě proti kornatění cév. Plátky hovězího masa podušené na cibulce, ke konci spolu s kyselými okurky.


Ingredience:
400 ghovězího masa (hovězí zadní)
100 gkyselých okurek
60 gcibule
40 goleje
20 ghladké mouky
nové koření
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme
2. Plátky vložíme na zpěněnou cibulku, podlijeme horkou vodou, přidáme 2 ks zrnka nového koření a pod pokličkou dusíme
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou, opražíme a potom zředíme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme
4. nakonec do pokrmu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, ještě chvíli vše povaříme.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy