Další recept vhodný pro pacienty trpící aterosklerózou, tedy pokrm vhodný při dietě proti kornatění cév. Plátky hovězího masa podušené na cibulce, ke konci spolu s kyselými okurky.
Ingredience:
400 g | hovězího masa (hovězí zadní) |
100 g | kyselých okurek |
60 g | cibule |
40 g | oleje |
20 g | hladké mouky |
nové koření | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme
2. Plátky vložíme na zpěněnou cibulku, podlijeme horkou vodou, přidáme 2 ks zrnka nového koření a pod pokličkou dusíme
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, až zůstane jenom tuk, zaprášíme moukou, opražíme a potom zředíme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme
4. nakonec do pokrmu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, ještě chvíli vše povaříme.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s vařenými brambory.