REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí po moravsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept vhodný pro pacienty trpící aterosklerózou. Kousky hovězího masa podušené ve vodě nebo netučném vývaru, zahuštěné nastrouhanými brambory a dochucené rajčatovým protlakem.


Ingredience:
400 ghovězího masa (hovězí přední)
40 gcibule
40 goleje
2 ksvětších brambor
rajčatový protlak
voda nebo netučný vývar
kmín
sůl

Postup:

1. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme maso rozkrájené na stejné kousky, podlijeme trochou vody nebo netučného vývaru, osolíme, okmínujeme a dusíme
2. Téměř měkké maso zahustíme nastrouhanými brambory
3. Nakonec přidáme rajčatový protlak a vše dodusíme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy