REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový burger

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované klobouky žampionů upečené v troubě, servírované v housce prokládané rajčaty, rukolou a cibulí.


Ingredience:
4 kshamburgerové housky
4 ksvelkých klobouků portobello žampionů
1 ksvelkého rajčete
1 ksčervené cibule
1 hrstrukoly
Na marinádu:
4 lžíceolivového oleje
4 lžícecitronové šťávy
4 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme oloupané rozetřené stroužky česneku, olej, citronovou šťávu, sůl, mletý pepř a vše promícháme
2. Klobouky hub otřeme, vložíme do připravené marinády a necháme 2 hodiny vychladit
3. Klobouky přendáme do zapékací misky, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a necháme péct asi 20 minut dohněda, v polovině pečení je obrátíme a potřeme zbylou marinádou
4. Omyté rajčete nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
5. Na spodní část hamburgerové housky dáme teplý žampion, pak plátek rajčete, trochu rukoly a kolečka cibule, přiklopíme horním dílem housky a podáváme.

Doporučení:

Partobello žampiony můžeme nahradit jinými houbami a housku potřít majonézou nebo kečupem podle své chuti. Rukolu lze nahradit listy salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy