REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové hlavičky pečené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obložené hlavičky z hub, upečené v troubě.


Ingredience:
18 ksstředně velkých houbových hlaviček
6 ksstroužků česneku
100 gsádla nebo slaniny
petrželová nať
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Hlavičky očištěných hub vyrovnáme na pekáč spodní stranou nahoru
2. Na hlavičky klademe nadrobno nakrájený česnek a petrželku, osolíme a opepříme
3. Poléváme je rozpuštěným sádlem nebo slaninou a vložíme do rozpálené trouby vyhřáté na 200 °C
4. Upečeme do měkka.

Doporučení:

Podáváme např. s chlebem a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy