REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové rizoto

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta oblíbeného houbového rizota z italského receptáře.


Ingredience:
400 gitalské rýže (Arborio, Carnaroli nebo Vialone Nano)
200 gčerstvých hub nebo 50 g sušených
50 gparmazánu
20 gmásla
2-3 ksstroužky česneku
1/2 kscibule
1 lmasového nebo zeleninového vývaru
olej nebo máslo na smažení
voda
kopr
pepř
sůl

Postup:

1. Na másle nebo oleji mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek
2. Přidáme houby a asi pět minut je zvolna orestujeme, po chvíli přidáme lžíci vody, nepropláchnutou rýži a necháme ji 2-3 minuty opéci, aby se zatáhla a neuvolňoval se z ní škrob
3. Postupně, po malých dávkách, přiléváme vývar a pokrm za stálého míchání vaříme, vývar doplňujeme tak dlouho, dokud není rýže uvařená, což bude trvat 20-25 minut
4. Rizoto odstavíme z plotny a vmícháme do něj lžíci másla a parmazán, dochutíme solí, pepřem a jemně nasekaným koprem.

Doporučení:

Pokud použijeme houby sušené, musíme je nechat před začátkem vaření namočené ve studené vodě 1 hodinu.

Poznámka:

Když před přidáním první várky vývaru rýži zalijeme 1 dcl bílého, kořeněného vína, získá rizoto další chuťový rozměr. Kdo nemá rád kopr, může ho nahradit jinou bylinkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy