REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové rizoto se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rizoto z hub, rýže, cibule a vývaru, po uvaření promíchané se smetanou smíchanou s nivou.


Ingredience:
700 mlkuřecího vývaru
1 lžíceolivového oleje
1/2 kskelímku smetany ke šlehání
250 ghub
250 grýže
80 gnivy
1 kscibule

Postup:

1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na rozehřátém oleji, přidáme očištěné na menší kousky nakrájené houby a asi 5 minut zvolna restujeme
2. Pak přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, zalijeme části vývaru a za stálého míchání a podle potřeby po malých dávkách dolévání vývaru vaříme doměkka (asi 25 minut)
3. Nakonec vmícháme smetanu smíchanou s rozdrobenou nivou a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy