Rizoto z hub, rýže, cibule a vývaru, po uvaření promíchané se smetanou smíchanou s nivou.
Ingredience:
700 ml | kuřecího vývaru |
1 lžíce | olivového oleje |
1/2 ks | kelímku smetany ke šlehání |
250 g | hub |
250 g | rýže |
80 g | nivy |
1 ks | cibule |
Postup:
1. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na rozehřátém oleji, přidáme očištěné na menší kousky nakrájené houby a asi 5 minut zvolna restujeme
2. Pak přidáme rýži, kterou krátce osmahneme, zalijeme části vývaru a za stálého míchání a podle potřeby po malých dávkách dolévání vývaru vaříme doměkka (asi 25 minut)
3. Nakonec vmícháme smetanu smíchanou s rozdrobenou nivou a ihned podáváme.