REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové knedlíky s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby, uzené maso, cibule, petrželka, houska, mléko a koření. To vše vytvarované do kuliček, uvařené ve vodě a podávané s osmaženou cibulkou a zelím.


Ingredience:
300 ghub (směs hřibovité)
150 gvařeného uzeného masa
6 kstvrdších housek
3 ksvejce
2 kscibule
2 lžícenasekané petrželky
strouhanka
mléko
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Housky nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy
2. Na sádle v pánvi osmahneme 1 cibuli, nakrájené houby, uzené maso, přidáme nasekanou petrželku a dusíme do měkka
3. Podušenou směs okořeníme solí, pepřem a necháme vychladnout
4. Nakrájené housky promícháme s podušenou směsí, přidáme vejce, promícháme a necháme hodinu odležet
5. Podle potřeby podlijeme trochou mléka, zahustíme strouhankou
6. Vytvarujeme kulaté knedlíky, které vložíme do vroucí vody
7. Vaříme 6 – 8 minut podle velikosti; vařené knedlíky vyplavou na povrch
8. Na sádle osmažíme na kostičky druhou cibuli
9. Drátěnou naběračkou knedlíky vyndáme a necháme okapat.

Doporučení:

Knedlíky servírujeme posypané osmaženou cibulkou a s kysaným zelím.

Poznámka:

Text foto D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy