REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Holandský sýrový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze sýru eidam nebo gouda, šunky, jablek a sladkokyselých okurek, přelitý zálivkou, podávaný s listy hlávkového salátu, ozdobený rajčaty.


Ingredience:
250 gsýra eidamu nebo goudy
100 gšunky
2 ksvětších jablek
2 kssladkokyselých okurek
Na zálivku:
100 gmajonézy
1 lžičkahořčice
1 lžícenasekané pažitky
špetka mleté papriky
citronová šťáva
sůl
Na ozdobení:
2-3 ksrajčat
listy hlávkového salátu

Postup:

1. Sýr, omytá, jádřinců zbavená jablka, okurky i šunku nakrájíme na malé kostičky, dáme do salátové mísy a lehce smícháme
2. Připravíme si zálivku: majonézu smícháme s hořčicí, špetkou mleté papriky, solí, na jemno nasekanou pažitkou, zakapeme citronovou šťávou a dobře promícháme
3. Pak zálivku vmícháme do připravených salátových surovin a necháme asi 1 hodinu rozležet
4. Při podávání dáme na talířky dobře opláchnuté listy hlávkového salátu, na ně rozložíme sýrový salát a ozdobíme očištěnými, na dílky nakrájenými rajčaty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy