REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolový salát s pečenými rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z bílých fazolí, zelených fazolek, červené cibule a dresinku, servírovaný s opečenými rajčátky, posypaný parmazánem.


Ingredience:
400 gcherry rajčátek
300 gzelených fazolek
300 gsterilovaných bílých fazolí
50 gparmazánu
1 ksčervené cibule
olivový olej
voda
sůl
Na zálivku:
100 mlolivového oleje
4 lžícedijonské hořčice
2 lžícenaložených kaparů i s nálevem
špetka práškového cukru
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Bílé fazole slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Očištěné zelené fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě, pak je zchladíme a necháme také okapat
3. Cherry rajčátka poklademe na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 8 minut
3. Mezitím si připravíme zálivku; do misky dáme dijonskou hořčici, postupně zašleháme olivový olej, dochutíme solí, cukrem, mletým pepřem, nasekanými kapary a vše promícháme
4. V míse smícháme fazole se zelenými fazolkami, přidáme oloupanou, na tenké proužky nakrájenou červenou cibuli, přelijeme dresinkem a vše zlehka promícháme
5. Rozdělíme na talíře, přidáme pečená rajčata a posypeme lupínky parmazánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy