REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hlavička s kuřetem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře plněné nádivkou z uzeného vepřového masa, bůčku, drůbežích jater a dalších ingrediencí, upečené doměkka.


Ingredience:
1200 gkuřete
40 gmásla
1 lžička koření na drůbež
tuk na formu
Na nádivku:
250 gstrouhanky
200 guzeného vepřového masa (plece)
200 gpečeného vepřového bůčku
200 ganglické slaniny
200 gdrůbežích jater
100 gsádla
300 mlmléka
100 mlčerného piva
6 ksrohlíků z předešlého dne
5 ksvajec
2 kscibule
hrst nasekaných bylinek (pažitka, petrželka, mladé kopřivy)
špetka strouhaného muškátového oříšku
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V pánvi na rozehřátých 50 g sádla orestujeme očištěná, překrájená játra a polovinu oloupané na drobno nakrájené cibule, zalijeme černým pivem a podusíme doměkka
2. Uzené maso, bůček i slaninu nakrájíme na kostičky a vše orestujeme v jiné pánvi na zbylém rozehřátém sádle se zbylou nakrájenou cibulí
3. Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem, přidáme játra i s výpekem, orestované maso, na jemno nasekané bylinky, strouhanku, promícháme, okořeníme solí, pepřem, muškátem a nakonec vmícháme rozklepnutá vejec
4. Nádivkou naplníme vnitřek očištěného kuřete, otvor uzavřeme párátkem, kuře potřeme kořením na drůbež, dáme i s máslem do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka (asi 60 minut)
5. Zbylou nádivku dáme do tukem vymazané formy a pečeme při 180 °C asi 30 minut
6. K nadívanému kuřeti podáváme i pečenou hlavičku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy