Vydlabané poloviny veky naplněné náplní z uzeniny, vajec, sardelového másla a dalších ingrediencí, zabalené do alobalu, vychlazené v ledničce.
Ingredience:
1 ks | větší veky |
2-3 ks | sladkokyselé okurky |
2 ks | natvrdo uvařená vejce |
200 g | sardelového másla |
100 g | měkčího trvanlivého salámu |
100 g | šunkového salámu |
100 g | eidamu |
trochu kaparů | |
sůl |
Postup:
1. Veku překrojíme v půli a dlouhým nožem opatrně vydlabeme střídku (okraj veky by měl mít tak necelý 1 cm)
2. Vydlabané půlky veky postupně naplníme pomazánkou a dobře upěchujeme
3. Obě půlky přiložíme k sobě, těsně zabalíme do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout
4. Před podáváním veku nakrájíme na tenké krajíčky.
Příprava pomazánky:
Do napěněného sardelového másla přidáme na kostičky nakrájená vejce, oba salámy, okurky i eidam a nadrobno nasekané kapary, dle chuti osolíme.