REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Harlekýnský chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vydlabané poloviny veky naplněné náplní z uzeniny, vajec, sardelového másla a dalších ingrediencí, zabalené do alobalu, vychlazené v ledničce.


Ingredience:
1 ksvětší veky
2-3 kssladkokyselé okurky
2 ksnatvrdo uvařená vejce
200 gsardelového másla
100 gměkčího trvanlivého salámu
100 gšunkového salámu
100 geidamu
trochu kaparů
sůl

Postup:

1. Veku překrojíme v půli a dlouhým nožem opatrně vydlabeme střídku (okraj veky by měl mít tak necelý 1 cm)
2. Vydlabané půlky veky postupně naplníme pomazánkou a dobře upěchujeme
3. Obě půlky přiložíme k sobě, těsně zabalíme do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout
4. Před podáváním veku nakrájíme na tenké krajíčky.

Příprava pomazánky:
Do napěněného sardelového másla přidáme na kostičky nakrájená vejce, oba salámy, okurky i eidam a nadrobno nasekané kapary, dle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy