REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hadí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z hadího masa nastavený fazolemi a rajčaty.


Ingredience:
600 gvykostěného a kůže zbaveného hada
300 gčervených sterilovaných fazolí
300 gbílých sterilovaných fazolí
300 gmalých sterilovaných fazolí
200 gslaniny
50 gstředně sladké čokolády
4 ksstroužky česneku
4 ksvětší cibule
5 kschilli papriček
4 lžičkychilli koření
2 lžícekukuřičné moučky
1 lžíceřímského kmínu
1 lžícejemného burákového másla
1 lžíceoregána
1/2 šálkuzlaté tequily
0,3 lvody
0,5 lbalení zavařovaných rajčat
sůl

Postup:

1. Na kostky pokrájenou slaninu orestujeme, pak ji odstavíme a necháme prochladnout
2. Ve velkém hrnci orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a česnek ve dvou lžících tuku, který pustila slanina, přidáme kukuřičnou moučku a posekaná rajčata i se šťávou, podlijeme 0,3 l vody
3. Okořeníme chilli, římským kmínem, oregánem a vaříme na mírném plameni cca 30 minut
4. Nasekané chilli papričky (zbavené jadřinců) dáme do pánve a promícháme je s burákovým máslem a čokoládou, přidáme je do hrnce
5. Za použití další lžíce tuku ze slaniny orestujeme maso hada pokrájeného na kostky a pak k němu přidáme prochladlou slaninu, vše přihodíme do hrnce k ostatním ingrediencím
6. Do hrnce přidáme ještě fazole, guláš mírně osolíme
7. Vaříme dalších cca 30 minut dokud nám maso nezměkne
8. Nakonec guláš ještě dochutíme kořením, případně dosolíme
9. Tequilu vmícháme do guláše těsně před servírováním.

Doporučení:

Porce guláše můžeme sypat nastrouhaným čedarem nebo čerstvě nakrájenou cibulkou smíchanou s trochou zakysané smetany.

Poznámka:

K hadímu guláši podáváme tortilly nebo kukuřičné placky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy