Guláš z hadího masa nastavený fazolemi a rajčaty.
Ingredience:
600 g | vykostěného a kůže zbaveného hada |
300 g | červených sterilovaných fazolí |
300 g | bílých sterilovaných fazolí |
300 g | malých sterilovaných fazolí |
200 g | slaniny |
50 g | středně sladké čokolády |
4 ks | stroužky česneku |
4 ks | větší cibule |
5 ks | chilli papriček |
4 lžičky | chilli koření |
2 lžíce | kukuřičné moučky |
1 lžíce | římského kmínu |
1 lžíce | jemného burákového másla |
1 lžíce | oregána |
1/2 šálku | zlaté tequily |
0,3 l | vody |
0,5 l | balení zavařovaných rajčat |
sůl |
Postup:
1. Na kostky pokrájenou slaninu orestujeme, pak ji odstavíme a necháme prochladnout
2. Ve velkém hrnci orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a česnek ve dvou lžících tuku, který pustila slanina, přidáme kukuřičnou moučku a posekaná rajčata i se šťávou, podlijeme 0,3 l vody
3. Okořeníme chilli, římským kmínem, oregánem a vaříme na mírném plameni cca 30 minut
4. Nasekané chilli papričky (zbavené jadřinců) dáme do pánve a promícháme je s burákovým máslem a čokoládou, přidáme je do hrnce
5. Za použití další lžíce tuku ze slaniny orestujeme maso hada pokrájeného na kostky a pak k němu přidáme prochladlou slaninu, vše přihodíme do hrnce k ostatním ingrediencím
6. Do hrnce přidáme ještě fazole, guláš mírně osolíme
7. Vaříme dalších cca 30 minut dokud nám maso nezměkne
8. Nakonec guláš ještě dochutíme kořením, případně dosolíme
9. Tequilu vmícháme do guláše těsně před servírováním.
Porce guláše můžeme sypat nastrouhaným čedarem nebo čerstvě nakrájenou cibulkou smíchanou s trochou zakysané smetany.
Poznámka:K hadímu guláši podáváme tortilly nebo kukuřičné placky.