Tento recept pochází z Guamu, což je ostrov ležící v jihozápadní části Tichého oceánu.
Ingredience:
500 g | staženého hada |
1 šálek | sherry |
1/2 šálku | italského salátového dresinku |
1/2 lžíce | černého pepře |
1/2 lžíce | nového koření |
1/4 lžíce | šálku citrónové šťávy |
mouka |
Postup:
1. Staženého hada pokrájíme na kousky o velikosti 3 cm
2. Kousky hada nejprve marinujeme ve směsi sherry, pepře, nového koření, citrónové šťávy a italského dresinku po dobu dvou hodin
3. Poté jednotlivé kousky hada osušíme a obalíme v mouce
4. Smažíme při teplotě oleje kolem 170 °C, 10-15 minut; během smažení několikrát plátky obrátíme, dokud nezezlátnou
5. Osušíme přebytečný olej a podáváme.