REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Had smažený

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept pochází z Guamu, což je ostrov ležící v jihozápadní části Tichého oceánu.


Ingredience:
500 gstaženého hada
1 šáleksherry
1/2 šálkuitalského salátového dresinku
1/2 lžícečerného pepře
1/2 lžícenového koření
1/4 lžícešálku citrónové šťávy
mouka

Postup:

1. Staženého hada pokrájíme na kousky o velikosti 3 cm
2. Kousky hada nejprve marinujeme ve směsi sherry, pepře, nového koření, citrónové šťávy a italského dresinku po dobu dvou hodin
3. Poté jednotlivé kousky hada osušíme a obalíme v mouce
4. Smažíme při teplotě oleje kolem 170 °C, 10-15 minut; během smažení několikrát plátky obrátíme, dokud nezezlátnou
5. Osušíme přebytečný olej a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy