REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný hermelín se špenátem, ořechy, rozinkami a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu ugrilovaný hermelín, servírovaný s podušeným špenátem a brusinkovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 baleníSedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
300 glistového špenátu
60 gvlašských ořechů
50 grozinek
30 gmásla
1 ksstroužek česneku
1 lžičkadrceného pepře
150 ml30 % smetany
brusinková omáčka (je součástí balení)
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně očistíme a necháme okapat
2. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky, drcené ořechy a krátce opečeme; poté přimícháme česnek, směs „necháme zavonět“, zalijeme ji smetanou a zvolna svaříme zhruba na poloviční porci, nakonec do ní vložíme nahrubo pokrájený špenát, přisolíme, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina 3. Mezitím hermelíny zabalíme do alobalu, grilujeme z každé strany asi 5 minut
4. Špenát rozdělíme na talíře s grilovanými hermelíny a podáváme spolu s brusinkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy