Hermelíny pokladené plátky Modřenínu a podušenými nektarinkami, zabalené do alobalu, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril (obsahuje 4 ks sýra) |
200 g | dužiny nektarinek |
60 g | Sedlčanského Modřenínu |
100 ml | sladkého vína |
2 lžíce | medu |
1 lžička | drceného pepře |
2 ks | šalotky |
máslo | |
papír na pečení |
Postup:
1. Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemno
2. Nektarinky nakrájíme na kostičky a společně se šalotkou je krátce orestujeme na másle, zalijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina, nakonec přimícháme med
3. Na každý Hermelín položíme pár plátků Modřenínu, přidáme podušené nektarinky, posypeme pepřem, zakryjeme plátkem pečicího papíru, a to celé zabalíme do alobalu
4. Položíme na gril a pečeme z každé strany asi 5 – 7 minut.
Zdroj: sedlcansky.cz
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulí dochucenou brusinkovou omáčkou
Grilovaný hermelín s pikantními fazolemi, brusinkami a sušenou šunkou